Om Marbella Marbella Eiendom
Klikk her for større kart
Marbella:
I hjertet av Costa del Sol (eller Costa del Golf som kyststripen også kalles) ligger Marbella (uttales 'marbeija'); en by som tilbyr alt fra det autentisk spanske til det jet-set lignende internasjonale. Marbella-området har de siste 10 årene utviklet seg enormt med infrastruktur og fasiliteter som er i en særklasse på den spanske middelhavskysten. Marbella har beholdt noe av den særpregede andalusiske atmosfæren med trange brosteinsgater og sjarmerende smug samtidig som byen er den mest internasjonale og elegante på solkysten. Gamlebyen har mange koselige restauranter og shoppingmulighetene er utallige. En spasertur langs Paseo Maritimo som er strandpromenaden fra Marbella og nesten til Puerto Banus, tar over 1 time frem og tilbake. En dukkert i havet eller en forfriskende drink og god mat på en av de mange Chiringuitos (strandbarer) kan da være fristende. Ansiktsløftet som Marbella-området har fått, har gjort denne kyststripen til et meget hyggelig og attraktivt sted å slå seg ned.

Detaljert veikart for Marbella-området.
Oversiktsbilder av Marbella-området.

Havnen i Puerto BanusPuerto Banus:
Bare 5 minutter vestover fra Marbella ligger Puerto Banus. Området mellom disse byene er kalt Golden Mile og er et av Spanias mest eksklusive. Puerto Banus er Spanias svar på sør-Frankrikes St. Tropez og er et sentralt møtested for kjendiser, kongelige og velstående. Dette er en av Europas mest eksklusive yachthavner med kjente designbutikker, casino, gode restauranter og et pulserende uteliv. Dette er stedet hvor man setter seg ned på en av de mange utekaféene langs havnen med en forfriskende Tinto de Verano (rødvin og sprite) og velsmakende tapas (spanske småretter), og bare nyter det yrende livet. Hver lørdag morgen er det også et spennende marked ved tyrefekterstadioen hvor man kan finne alt fra morsomme pyntegjenstander til kvalitetsklær. Man kan i tillegg få trent på sine pruteferdigheter. Puerto Banus er også inngangsporten til den flotte golfdalen i Nueva Andalucia.

San Pedro:
Ytterligere 5 minutter nedover langs kysten ligger San Pedro de Alcantara; en pulserende kystby med forfriskende upretensiøs spansk atmosfære. Det er store utbyggingsplaner for området Nueva Alcantara som ligger ned mot havet fra sentrum av San Pedro. Når dette blir ferdig i 2008 og hovedveien gjennom byen blir lagt i tunnel, vil San Pedro bli en av juvelene på Solkysten. Hver torsdag er det markedsdag hvor butikkene flyttes ut på gaten med priser til sann fryd for tilbudsjegere. I andre uken av oktober arrangerer San Pedro også den siste årlige Andalusiske feria (byfest) hvor byen blir satt på hodet med gatedans og tivoli i en hel uke.

Estepona:
Etter San Pedro, kjører man gjennom det eksklusive Guadalmina-området og nedover kyststripen kalt New Golden Mile. I enden av denne sammenhengende stranden med flotte leilighetskomplekser og hoteller på hver side av kystveien, kommer man til Estepona. Denne hyggelige byen har beholdt sin originale kystby-sjarm samtidig som alle turistfasiliteter tilbys. I gamlebyen finnes mange gode restauranter og bodegas med vennlige mennesker og mer spanske priser enn byene østover. Estepona har også en flott strandpromenade og etter midnatt i havnen danser unge og gamle den tradisjonelle Sevillana side om side.

Klikk på væretKlima:
Den spanske solkysten har lenge vært kjent for å ha Europas beste klima og har med sine 320 soldager og varme klima store deler av året (mellom 16 og 30 grader) lokket til seg solhungrige europeere i flere tiår. Fjellkjeden Sierra Nevada er forøvrig "skyld" i det gode klimaet i Marbella-området fordi denne stopper mesteparten av det dårlige været fra Atlanterhavet. Dette dårlige været treffer derfor oftere områder lenger nordøst (Costa Blanca og oppover langs kysten), og gjør at gjennomsnittstemperaturen og antall soldager er noe lavere der. Forholdene ligger altså godt til rette for høy livskvalitet for dem som flytter til Costa del Sol på permanent eller midlertidig basis. Klikk på været for å se hvordan solen skinner i Marbella nå og dagene fremover.

Golf i Marbella-områdetGolf og strender:
For å oppnå en jevnere årlig tilstrømning av turister, er det i Marbella-området satset på golf. Kysten har dermed fått det treffende tilnavnet Costa del Golf. Det er bygget over 50 golfbaner av høy klasse og området er intet annet enn et paradis for golfere.

Linkene nedenfor viser kartoversikt over golfbanene: Området har også over 25 kilometer med flotte strender hvor alle tenkelige strandaktiviteter tilbys. Strendene øst for Marbella er spesielt bra og barnevennlige hvor det er landgrunt og lite dønninger. Det finnes utallige Chiringuitos (strandbarer) hvor man kan leie strandsenger og kjøpe både vått og tørt.

Klikk på disse linkene for en oversikt over strendene i Estepona (New Golden Mile), Marbella (Golden Mile) og Marbella Øst.

FlamencoAndalusia og fritidsmuligheter:
Solkysten ligger i fylket Andalusia som har mye å by på av ekte spansk kultur. Det er enkelt å trekke seg tilbake fra den yrende internasjonale kystatmosfæren til den bedagelige spanske landsbygden. Her kan man oppleve fyrrig flamenco, drivende salsa, tyrefekterfestivaler, ukelange fiestaer i lystig sherrystemning og interessante middelalderske kulturminner. Spennende Sevilla, maurernes Granada med slottet Alhambra, en av Spanias eldste byer Ronda og flamencohovedstaden Cordoba med verdens beste flamencogitarister og dansere, er kun 1 til 2 timer inn i landet. Madrid er heller ikke lenger unna enn 4,5 time på svært bra motorveier. Skulle man bli lei av golf og strand, kan man bare to timer unna kysten oppleve topp skiforhold i Sierra Nevada fra november til mars.

Helsetilbud:
Marbella-området har et meget godt utviklet helsetilbud med store moderne regionale sykehus og mange private helseklinikker. Det er også lett å finne skandinaviske leger og tannleger. Selv om den norske folketrygden dekker deg i Spania, kan det lønne seg å kjøpe egen sykeforsikring ved lengre opphold fordi man da selv kan velge legen man vil benytte.

Skoler:
Det finnes både norske og svenske skoler på Costa del Sol. Disse ligger i Fuengirola. Det finnes også flere velrenommerte internasjonale skoler i Marbella-området med undervisning på engelsk, og klikk her for en oversikt over skolene. Spesielt Aloha College ved Puerto Banus holder høy internasjonal standard for alle trinn opp til og med gymnas. Hvis du vil lære spansk er det en mengde gode språkskoler i området.

Fly og reisebestilling:
Marbella ligger 30 minutter fra flyplassene i både Malaga og Gibraltar, og har meget gode direkte og indirekte flyforbindelser fra Norge. Turen tar omtrent 4 timer. Det er i tillegg indirekte forbindelser med alle de større flyselskapene og med mellomlandinger tar turen til Malaga omtrent 6 timer. Det er også flere selskaper som flyr til Gibraltar som er ca 40 minutter fra Marbella.
dot

Marbella Eiendom AS
Tlf: +47  97121313
E-mail: info@spainliving.com