RestaurantguideMarbella Eiendom
RestaurantguideRESTAURANTGUIDE FOR MARBELLA-OMRÅDET

Vår restaurantguide er basert på egne erfaringer og er testet jevnlig de siste tre årene. Vi er ikke sponset av noen og gjengir kun våre egne oppfatninger. Kom gjerne med tilbakemeldinger på våre anbefalinger og tips oss om restauranter vi bør promotere overfor våre lesere.

Innhold
    Spanske
  Orientalske
  Italienske
  Internasjonale
  Den sunne guiden
  Lunsjsteder
  Barer og nattklubber

  - Fisk, kjøtt og gourmetlandsbyen Benahavis.
- Kinesiske, japanske, og indiske kjøkken
- Mange bra italienere.
- Fra laid back til påtatt eksklusivt.
- Sunt er oftest fisk og grønnsaker.
- Som oftest på strendene.
- Veien utenom de hippe hordene.


Spanske restauranter

FISK
 • ALTA MIRANO (gamlebyen i Marbella): I likhet med Sol Y Sombra, satser man heller ikke her spesielt på atmosfære, men fisken som serveres er i ypperste klasse. Meget spansk sted som ligger i gamlebyen i Marbella.

 • ANTONIO (havnen i Puerto Banus): Det riktige stedet for fiskeelskere som ønsker å kombinere god mat med kort vei til fart og spenning etter middag. Her er det alltid førsteklasses ferske råvarer og stemningen kan bli høy i helgene.

 • CALIFORNIA (østsiden av Marbella): En institusjon blant Marbella beboere med typisk høylytt og summende atmosfære. California har vært stedet for fantastisk sjømat i Marbella så lenge man kan huske. Du vil kanskje ikke få bord her i påsken eller i august fordi stedet er bortbestilt til ferierende spanjoler fra Madrid. Tel: 952 866752.

 • LA PESQUERA (strandpromenaden i San Pedro): For fersk fisk og skalldyr kan vi alltid anbefale La Pesquera. La Pesquera har flere restauranter i Marbella-området (på strandpromenaden i San Pedro og Marbella og i gamlebyen i Marbella), men restauranten som ligger på strandpromenaden nedenfor San Pedro kan anbefales for beiggenheten selv om de uinnvidde kan få et aldri så lite kultursjokk. Dette er en helårsrestaurant med flott beliggenhet som serverer førsteklasses råvarer og spennende fiskeretter. De har også noen tradisjonelle kjøttretter. Hvis man ønsker å spise middag i solnedgangen ved havet, vil La Pesquera på strandpromenaden i Marbella være det rette stedet. Tel: 952 787721.

 • LA TIRANA (Golden Mile): Meget populær fiske- og kjøttrestaurant med spansk kjøkken. Topp mat, chic og populær blant lokale og internasjonale celebriteter av varierende klasse. Dette er stedet hvor man har stor sjanse til å treffe på matadorer som nyter triumfmåltidet etter vel overstått kamp i arenaen. Ligger ved Burger King restauranten nær obeliksen i Marbella ved ukjørselen mot Golden Mile strekningen.

 • PARA BIEN (ved Renault verkstedet i San Pedro): Mer sofistikert nord-spansk kjøkken. Hovedsakelig fisk, men også spennende kjøttretter. Kjøkkenet er kun adskilt med et vindu ut mot restauranten slik at du kan se hvordan de tilbereder maten. Tel: 952 786581.

 • SANTIAGO (strandpromenaden i Marbella): Dette er stedet for hummer i Marbella (Bogavante), Cigala, eller selveste hummersjefen Langosta. Flott sted for å nyte stemningen på strandpromenaden. Tel: 952 770078.

 • SOL Y SOMBRA (gamlebyen i Marbella): Denne lille fiskerestauranten har ikke satset spesielt på atmosfære, men vil være et sant funn for sjømatelskere. Denne meget spanske restauranten ligger i gamlebyen i Marbella og har alltid topp kvalitet råvarer.

 • VICTORS (ved Barclays Bank i Guadalmina): Dette er det beste stedet for ovnsbakt saltdekket fisk. Spesielt Sea Bream (Lubina), og Gilthead (Dorada) kan anbefales. Du vil ikke smake saltet, men fisken vil ha en deilig lett smak tilberedt til det perfekte. En av våre desiderte favoritter. For å få bord må man som oftest bestille på forhånd. Tel: 952 882280. Anbefalt.

KJØTT
 • BENAHAVIS: Gourmetlandsbyen i fjellene noen kilometer fra Marbella er verdt et besøk. Et meget populært sted for både spanjoler og tilsreisende, spesielt for lunsj på søndager. Klikk her for en detaljert beskrivelse av Benahavis.

 • DIVINA GULA (ved Puerto Banus):– Hyggelig restaurant med Middelhavskjøkken og varm usnobbet atmosfære og akseptable priser. Pastaen er laget eksakt som du liker den, men man kan også få spennende spanske kjøtt- og fiskeretter. Servicen er bra og barnefamilier vil passe godt inn. Restauranten ligger på fjellsiden av kystveien N-340 mellom Puerto Banus og San Pedro. Hvis man kjører N-340 mot San Pedro tar man av mot høyre etter kasinoet hvor man finner restauranten ved første rundkjøring.

 • EL CARNICERO (New Golden Mile): Meget flott og hyggelig restaurant som spesialiserer seg på spanske kjøttretter. God atmosfære, flott uteterrasse, og stor vinkjeller med godt utvalg av lokale og internasjonale herligheter av høy kvalitet. Ligger på New Golden Mile nær Estepona ved avkjørselen til Cancellada.

 • EL PORTALON (Golden Mile): Kjent restaurant mellom Marbella og Puerto Banus som serverer utsøkte spanske kjøttretter. Prisene ligger over gjennomsnittet, men man vil sannsynligvis mene at det var vært det. Har en av Marbellas beste vinkjellere, og nøl ikke med å prøve en Hacienda Monasterio '94 hvis de fremdeles har noen flasker igjen.

 • EL RELICARIO (San Pedro) Kjent for sine spennende og gode kjøttretter servert i en meget spesiell og kunstnerisk dekorert bygning. Absolutt verdt et besøk. Ligger nær San Pedro på strandsiden av kystveien nær MacDonald's.

 • LA PARRA (Marbella): Meget god restaurant for de som liker det tradisjonelle spanske kjøkkenet. Restauranten ligger på oversiden av obeliksen i vestre del av Marbella nær restaurant La Tirana som vi tidligere har anbefalt. Moderate priser i hyggelig atmosfære.

 • VICENTE (på Golden Mile): Det kan være vanskelig å få øye på Restaurante Vicente når man kjører kystveien langs Golden Mile mellom Marbella og Puerto Banus, men det er helt klart verdt å finne restauranten neste gang du er i Marbella. Den ligger ved siden av kjøttrestauranten El Portalon på fjellsiden av kystveien N-340 omtrent midtveis mellom Marbella og Puerto Banus.

  Restauranten er meget populær blant de lokale og er ofte besøkt av områdets advokater og eiendomsmeglere. Vicente serverer autentiske spanske retter basert på lokale ingredienser. For å få et fullstendig innblikk i den spanske gastronomiske verden anbefaler vi at du velger 7-retters menyen som vil gi deg en meget velsmakende opplevelse. Rettene er meget andalusiske og er ikke ofte å se på menyene i det internasjonale Marbella-området. En 7-retters meny er akkurat hva du klarer å spise og koster rundt kr 200. Restauranten har generelt sett overraskende lave priser tatt i betraktning kvalitet og kvantitet. Vi anbefaler varmt Vicente, og siden det er en liten restaurant med få bord, kan det være lurt å reservere. Tel: 952 829395. Anbefalt.


TOPPEN
Orientalske restauranter

 • Utsikt fra Restaurant Kaede, Westin Bayshore, La Quinta KAEDE (Japansk aften i Westin Bayshore hotellet, La Quinta): Det er ikke spesielt mange japanske restauranter i Marbellaområdet, og de som finnes varierer noe i kvalitet. Vi kan imidlertid sterkt anbefale den nye japanske restauranten i det nye luksuriøse Westin Bayshore hotellet i La Quinta. Restauranten heter "Kaede" og serverer topp kvalitet sushi, sashimi og maki samt andre mer stekte alternativer fra det japanske kjøkkenet. Atmosfæren er hyggelig og typisk japansk med flott utsikt utover det fantastiske tropiske hageanlegget på hotellet. Du kan velge å sitte ved et av teppan-yaki stekebordene hvor en kokk tilbereder maten foran deg mens du spiser eller du kan sitte lenger inn i lokalet under stråtaket med et luftig overblikk over hageanlegget. Det er spennende og en egen opplevelse å sitte ved stekebordene, men du bør være forberedet på å lukte noe stekt resten av kvelden. Ring 952 762059 for å reservere bord eller sjekk hotellets webside. Anbefalt.

 • MUMBAZ (havnen i Puerto Banus): Kan være stedet for dem som ligger indisk mat. Hvis man ikke er spesielt ufølsom overfor sterk mat bør man ikke prøve noe sterkere enn medium krydret. Ligger i vestenden av yachthavnen.

 • PASHMINA (Nueva Andalucia): Dette er en indisk restaurant i Golfdalen ved Puerto Banus som sannsynligvis serverer den beste Chicken Tikka på hele Solkysten. Restauranten ligger i overetasjen av et forretningslokale som ligger ved sørenden av golfbanen Las Brisas. Kokken er meget dyktig og stolt over sin indiske mattradisjon og tar gjerne en tur rundt i lokalet for å forsikre seg om at alle er fornøyd. Servicen er meget vennlig og prisene er absolutt moderate. Det er kun 10 bord i restauranten så det kan lønne seg å bestille på telefon 952 811488. Anbefalt.

 • TAI PAN (Golden Mile): For de som ikke kan få nok av det kinesiske kjøkken er denne restauranten et av de beste alternativene i Marbella. Restauranten ligger ved siden av hotell Puente Romano på Golden Mile i trivelige lokaler med uteterrasse. Maten er meget god, menyen er variert, vertskapet er hyggelig og prisene er noe over middels. Vi kan trygt anbefale "Crispy Duck" og "Spicy Beef". En av våre favoritter. Tel: 952 777893.

 • TAJ MAHAL (nær San Pedro): Denne lille familiedrevne iniske restauranten nær San Pedro tilbyr antagelig mest for pengene for tilhengere av det indiske kjøkken. Maten er meget smakelig og menyen inneholder alt du forventer fra denne regionen. Anbefalt.

 • THAI GALLERY (Puerto Banus): Denne restauranten ligger ved siden diskoteket Dreamers på fjellsiden av motorveien ved innkjøringen til Puerto Banus. Lokalet har en lun og varm atmosfære og et meget godt thailandsk kjøkken. Kokken har gjort det uvanlige dog heldige valget å smake til de delikate rettene med chilli uten noe som helst fokus på de mer vanlige peanuttene som ofte dominerer thailandsk mat. Prisene er gjennomsnittlige for området og en 3 retters middag for to med god vin kommer på ca kr 750. Restauranten er populær så bestill gjerne bord på telefon 952 818392.

 • TRADER VICS (Alcazaba i Puerto Banus): Meget godt asiatisk/internasjonalt kjøkken med kraftfulle retter i et meget hyggelig lokale og flott betjening. Mange fristelser tilbys og start gjerne med en spennende eksotisk cocktail fra mikseekspertene i baren. Ønsker du å skeie ut skikkelig, bestill en smakebit av alle forrettene og avslutt med en eminent crispy duck. Vinlisten er helt grei og prisene er moderate tatt i betraktning kvalitet og atmosfære. Denne flotte restauranten ligger i leilighetskomplekset Alcazaba nær shoppingsenteret El Corte Ingles og med gangavstand til havnen i Puerto Banus. En av våre absolutte favoritter. Tel: 952 816100.


TOPPEN
Italienske restauranter.

 • AL DENTE (Puerto Banus): En ny italiensk restaurant i Puerto Banus med hyggelig atmosfære, moderate priser og god mat. Restauranten ligger ved rundkjøringen nær bommen til havneområdet, og den har allerede rukket å bli meget populær.

 • ARETUSA (havnen i Puerto Banus): Meget god italiensk mat tilberedt akkurat slik den skal. Menyen er lang og alle i følget vil garantert finne noe som kan friste. Dette er en av de beste italienske restaurantene i Marbella-området og har meget lun og hyggelig stemning. Vinlisten er lang og byr på alt fra gode rimelige italienere til tunge spanjoler av ypperste klasse. Prisene er ikke de rimeligste, men kvalitet og stemning gjør at man ikke har problemer å bla opp noen tusen pesetas ekstra. Det hjelper også at betjeningen er hyggelig og personlig. Restauranten er selvsagt populær og det kan lønne seg å bestille bord. En av våre favoritter. Tel 952 812898.

 • Restaurant Da Bruno på strandpromenaden i Marbella.DA BRUNO (strandpromenaden i Marbella): Den meget populære italienske restauranten Da Bruno på hovedgaten Ricardo Soriano i Marbella har utvidet med en ny restaurant på strandpromenaden i Marbella. Restauranten ligger ved leilighetshotellet Skol (hvor vi har flere utleieenheter) og er smakfullt innredet i typiske Da Bruno farger. Atmosfæren er lun og stemningen er normalt hektisk; spesielt i lunsjtiden. Maten holder høy kvalitet og det meste fra det italienske kjøkken serveres i rikelige mengder. Prisene forsvarer kvaliteten og ligger omtrent midt på treet. Stemningen er avslappet og det er ikke noe problem og ta med sine viltre småtasser. Anbefalt.

 • DA FABIO (østenden av strandpromenaden i Marbella): Dette er en hyggelig restaurant med hektisk og ungdommelig stemning. Pastaen er meget god og for de som liker sterk mat kan stedet skryte av Marbellas beste Pasta Rabiata. Betjeningen er hyggelig, prisene er om mulig enda hyggeligere og barna er velkomne.

 • DE MEDICI (New Golden Mile i nærheten av El Paraiso): Hvis man ønsker italiensk mat servert i en noe mer eksklusiv atmosfære kan man prøve De Medici. Kjør fra Marbella mot Estepona. Noen kilometer etter Benahavis avkjøringen tar man av til høyre (se etter et stort reklameskilt for restauranten til høyre for veien). Restauranten drives av et dedikert ektepar som har drevet restauranter med suksess omtrent overalt i verden. Lokalet er pompøst, men lunt og delikat innredet. Maten er av høy kvalitet og ofte serveres superfersk sjømat som dagens spesialitet. Vinkjelleren har høy standard og man kan finne svært gode årganger av italiensk og spansk vin. Prisene er ikke avskrekkende og barn kan gjerne være med også her.

 • DON LEONE (havnen i Peurto Banus): Hvis man ønsker mer raffinerte italienske retter er Don Leone et meget godt valg.

 • PICASSO PIZZA (havnen i Puerto Banus): Alltid en vinner for barnefamiliene og pizzaelskere. God stemning og bra mat. Åpent for lunsj og middag. Noe turistifisert, men kvaliteten holder mål ennå.

 • TONI DALLI (på Golden Mile): Også en etablert italiensk restaurant og ligger på strandsiden av kystveien på Golden Mile. Et moderne sted med hyggelig atmosfære og god mat til noe høyere priser. Eieren var sanger i sine yngre dager slik at sjansene er store for at man vil høre ham synge i løpet av kvelden. I september er restauranten vertskap for et motorsykkeltreff for entusiaster fra hele Europa.

 • VILLA TIBERIO (på Golden Mile): En etablert italiensk restaurant på strandsiden av kystveien på Golden Mile mellom Marbella og Puerto Banus. En populær restaurant med hyggelig og avslappet atmosfære, levende musikk og sjenerøse porsjoner. Middagen kan inntas på en flott terrasse med utsikt over havet. Restauranten er en av favorittene til skuespilleren Sean Connery som er en venn av restauranteieren. Prisen er moderate og inkluderer "valet" parkering.TOPPEN
Internasjonale restauranter.

 • BABYLONIA (Golden Mile): Dette er en meget populær og flott restaurant som ligger i klubbkomplekset Olivia Valere nær Hotell Puente Romano på Golden Mile. Restauranten har en meget hyggelig terrasse og kjøkkenet er internasjonalt med sterke innflytelser fra Marocco. Spennende retter blir servert av vennlige kelnere i en romantisk atmosfære. Mange kan ikke motstå fristelsen av å avslutte måltidet med en dans på nattklubben Olivia Valere ved siden av.

 • EL GUSTO (Marbella): En liten perle av en restaurant i Marbella som ligger i samme bygning som hotell Lima (Avda. Antonia Belón 2) på sjøsiden av hovedveien Ricardo Soriano i østenden av byen. Parker i parkeringshuset under den marmorbelagte promenaden ned mot havnen og ta første vei til høyre etter trappeoppgangen fra parkeringshuset. Restauranten har eksistert i knappe 2 år gammel og drives av unge skandinaviske kokkeentusiaster med meget imponerende ferdigheter. El Gusto ("Smaken") byr på spennende og meget smakfulle "cross over" retter dandert på originalt gourmetvis og tilberedt med ytterste perfeksjonisme. Utvalget er ikke stort, men det vil garantert friste de mest kresne hva gjelder fisk og kjøtt. Vinlisten er heller ikke lang, men har akkurat det nødvendige utvalget. Prisene er hyggelige tatt i betraktning kvaliteten. Atmosfæren er uformell og lokalene er varme og luftige. Restauranten har få bord så det lønner seg å bestille på forhånd. En smaksrik aften er da nærmest garantert! Tel: 952 857581. Anbefalt.

 • EL LIDO (Las Dunas hotellet på New Golden Mile): Denne restauranten serverer fransk kokkekunst av meget høy klasse så vær forberedt på eksepsjonell service og drømmemat. Prisene er ikke spesielt vennlige, men kan være verdt det. Felix Bistro i etasjen over kan være et meget godt alternativ. Ligger i Hotel Las Dunas på New Golden Mile mellom San Pedro og Estepona.

 • LA MERIDIANA (ovenfor Puente Romano hotellet på Golden Mile): En av de mest eksklusive restaurantene i Marbella i hjertet av Golden Mile og området hvor det virkelig skjer natterstid om sommeren. En imponerende terrasse med panorama utsikt mot de dramatiske La Concha fjellene. Populær 5-stjerners restaurant hele året. Her får man servert fransk kokkekunst av høy klasse akkompagnert av eksepsjonell service og en tilnærmet fullkommen vinliste. Maten kan bli litt vel gourmetaktig og på grensen til det komiske hvis man kun er ute etter et velsmakende måltid uten for mye pompøsitet. Ligger på Golden Mile mellom Marbella og Puerto Banus ved Moskeen overfor Hotell Puente Romano. Gjestene tar ofte en avsluttende drink på den ekslusive nattklubben La Notte som ligger ved siden av. Tel: 952 776190.

 • LOS BANDIDOS (havnen i Puerto Banus): Fransk-svensk kjøkken og hyggelig atmosfære. Maten er ikke verdens mest spennende eller beste, men stemningen og beliggenheten veier opp. Veggpryden i restauranten forklarer navnet og antyder at den svenske eieren ikke har vært spesielt begeistret for (de svenske?) skattemyndighetene.

 • MARBELLA CLUB HOTEL (Golden Mile): Restauranten i Marbella Club Hotel på Golden Mile mellom Marbella og Puerto Banus er regnet for å være en av de beste restaurantene i Marbella-området. Det er et perfekt sted for å feire en spesiell anledning, og det er helt klart et sted hvor man risikerer å nyte et godt måltid med Marbellas celebriteter. Atmosfæren er hyggelig og terrassen som er i bruk om sommeren, er spesielt flott. Kjøkkenet er internasjonalt og byr på franske og spanske retter. Betjeningen er hyggelig og serviceorientert. Prisene er ikke spesielt vennlige, men for en spesiell anledning er restauranten verdt et besøk.

 • PRAVDA (havnen i Puerto Banus): Ny restaurant i Puerto Banus med internasjonal kjøkken. Maten er inspirert av asiatiske mattradisjoner og betjeningen er vennlig og serviceorientert. Pravda tilbyr noe helt spesielt i "world cuisine" og derfor er absolutt verdt et besøk. Kjøkkenet setter sin ære på å servere tradisjonelle retter fra de fleste verdenshjørner hvor spennende retter fra bl.a. Thailand, Kina, Australia, USA og Skandinavia tilbys. Dette er helt klart stedet hvor man trygt kan be med seg alle sine kulinarisk vanskelige venner hvor man kan være sikker på at alle finne noe de liker godt. Fra godt krydrete og smakssterke kjøttretter til milde og spennende fiskeretter delikat dandert. Vinlisten er ikke spesielt stor, men den inneholder gode spanske og internasjonale viner som skulle tilfredsstille både viderekomne og mindre erfarne vinelskere. Hvis du er i tvil, vil et garantert hyggelig følge til en kraftig kjøttrett være Valduero Reserva 94 fra det meget gode spanske vindistriktet Ribera del Duero. Pravda ligger i østre del av Puerto Banus havn nær den irske puben O'Grady's.

  Den originale Pravda ligger i Praha og har etter sigende servert mange celebriteter inkludert vårt eget kongehus. Restauranten i Puerto Banus er en meget god kopi med hyggelig atmosfære og serviceorienterte ansatte. En smaksrik kveld anbefales.

 • Piano Bar & Bistro Felix, Las Dunas HotelFELIX (Las Dunas hotellet på New Golden Mile): Hvis du er ønsker å oppleve et perfekt og smakfullt måltid akkompagnert av imponerende gode artister, kan vi anbefale Piano Bar & Bistro Felix i Las Dunas Beach Hotell og Spa som ligger mellom San Pedro og Estepona (New Golden Mile). Dette 5-stjerners hotellet som ligger ved siden av Cabo Bermejo komplekset, har en av de beste restaurantene på Solkysten (Restaurant Lido). Hvis man ønsker en mindre formell middag (og rimeligere) kan vi absolutt anbefale et måltid i Pianobaren Felix som ligger i første etasje i hotellet. Maten til de to restaurantene er laget i samme kjøkken av de samme kokkene, men pianobaren har en mer asiatisk inspirert meny. Vinlisten er en av de beste på Solkysten, og hvis du er heldig kan de ennå tilby Amadis 1997, en fantastisk rødvin fra Priorato-distriktet. Hvis du liker krydret og smakfull mat servert av hyggelige kelnere akkompagnert av musikere man skulle tro hadde underholdt på viktigere steder, bør du ta en tur til Pianobaren på Las Dunas. En av våre favoritter.

 • STILL (Marbella): Meget god restaurant i Marbella på nedsiden av obeliksen ved Burger King i vestre del av Marbella. Her serveres "new cuisine" med internasjonal vinkling til priser som er moderate i forhold til kvalitet. Flott atmosfære i liten og moderne restaurant.TOPPEN
Den sunne restaurantguiden.

Mat er en meget viktig del av Middelhavskulturen og studier viser at kostholdet her er blant de sunneste i verden. I vår guide har vi plukket ut en del restauranter som både tilfredstiller ganen og hjertet.

 • BAR MERCHÁN (i gangvei ved postkontoret i San Pedro): En av våre favoritter med en av de beste gambas pil pil (reker i sterk saus) i verden. Vi greide å holde på denne hemmeligheten i flere år, men uheldigvis ble stedet oppdaget. I likhet med California er det tilnærmet umulig å få bord her i påsken og i august. Hvis du får bord bør du også prøve de krydrete potetene. Tel: 952 780134.

 • CALIFORNIA (østsiden av Marbella): En institusjon blant Marbella beboere med typisk høylytt og summende atmosfære. California har vært stedet for fantastisk sjømat i Marbella så lenge man kan huske. Du vil kanskje ikke få bord her i påsken eller i august fordi stedet er bortbestilt til ferierende spanjoler fra Madrid. Tel: 952 866752.

 • EL CIPRIANO (Playas del Duque, Puerto Banús): Sannsynligvis den mest fancy fiskrestauranten i Puerto Banus. Du vil bli imponert over maten, servicenivået og innredningen. Tel: 952 811077.

 • FERNANDOS (ved Calle Cordoba i San Pedro): Oppdaget av engelskmennene omtrent samtidig som Abba sang sangen av samme navn. Ikke la det hindre deg i å teste stedet fordi maten og atmosfæren er meget god. Tel: 952 787999.

 • LA CABAÑA (østsiden av Marbella): Hvis det ikke er plass på California, gå 100 meter opp til rundkjøringen ved La Cabaña. Ikke fullt så fasjonabelt for besøkende, men de lokale vet at maten er vel så god her. Tel: 952 778895.

 • LA DORADA (ved innkjøringen til Puerto Banus): En god konkurrent til El Cipriano. Avlegger av en meget kjent Madrid restaurant som absolutt lever opp til ryktet. Ikke bare fisk selv om dette er spesialiteten. Tel: 952 811892.

 • LA MERIDIANA (ovenfor Puente Romano hotellet på Golden Mile): Denne eksklusive restauranten ligger i hjertet av Golden Mile og området hvor det virkelig skjer natterstid om sommeren. En imponerende terrasse med panorama utsikt mot de dramatiske La Concha fjellene. Populær 5-stjerners restaurant hele året. Tel: 952 776190.

 • LA PESQUERA (strandpromenaden i San Pedro): For fersk fisk og skalldyr kan vi alltid anbefale La Pesquera. La Pesquera har flere restauranter i Marbella-området (på strandpromenaden i San Pedro og Marbella og i gamlebyen i Marbella), men restauranten som ligger på strandpromenaden nedenfor San Pedro kan anbefales for beiggenheten selv om de uinnvidde kan få et aldri så lite kultursjokk. Dette er en helårsrestaurant med flott beliggenhet som serverer førsteklasses råvarer og spennende fiskeretter. De har også noen tradisjonelle kjøttretter. Hvis man ønsker å spise middag i solnedgangen ved havet, vil La Pesquera på strandpromenaden i Marbella være det rette stedet. Tel: 952 787721.

 • LA RELOJERA (havnen i Marbella): Den rustikke beliggenheten er attraksjonen ved denne restauranten. Om sommeren kan du kan sitte på takterrassen og nyte et deilig måltid mens du ser fiskebåtene forfulgt av horder av sjøfugl dra ut for å fange neste dags restaurantmat. Spesialist på grillet fisk. Tel: 952 77447.

 • NUEVO REINO (strandpromenaden i San Pedro): Mer sofistikert enn mange av de andre restaurantene i dette området. Ligger i østenden av strandpromenaden og kan ta imot større grupper. Tel: 952 786666.

 • MARISA 'S BEACH CLUB & GRILL (Rio Verde stranden ved Coral Beach og Playa Esmeralda komplekset på Golden Mile): Det beste stedet for en strandlunsj om sommeren. Noen nyter hele dagen her, mens de fleste kun besøker stedet for lunsj. Ligger flott til for en strandtur til Puerto Banus. Tel: 952 824534.

 • PARA BIEN (ved Renault verkstedet i San Pedro): Mer sofistikert nord-spansk kjøkken. Hovedsakelig fisk, men også spennende kjøttretter. Kjøkkenet er kun adskilt med et vindu ut mot restauranten slik at du kan se hvordan de tilbereder maten. Tel: 952 786581.

 • SANTIAGO (strandpromenaden i Marbella): Dette er stedet for hummer i Marbella (Bogavante), Cigala, eller selveste hummersjefen Langosta. Flott sted for å nyte stemningen på strandpromenaden. Tel: 952 770078.

 • VICTORS (ved Barclays Bank i Guadalmina): Dette er det beste stedet for ovnsbakt saltdekket fisk. Spesielt Sea Bream (Lubina), og Gilthead (Dorada) kan anbefales. Du vil ikke smake saltet, men fisken vil ha en deilig lett smak tilberedt til det perfekte. En av våre desiderte favoritter. For å få bord må man som oftest bestille på forhånd. Tel: 952 882280.

TOPPEN
Lunsjrestauranter.

 • BABALOO BEACH (kjør ned ved Marbellaportalen øst for byen): Chiringuito med bra mat, fin stemning og flott strand.

 • BORA BORA BEACH (vestre enden av strandpromenaden i San Pedro). Populær lunsjrestaurant med god sjømat og flott beliggenhet på stranden. Også åpen for middag.

 • DA BRUNO (hovedgaten i Marbella og på Golden Mile ved siden av Arab Bank): Meget bra italiensk mat til moderate priser. Perfekt lunsjsted (og middag) med hyggelig stemning. Anbefalt.

 • LA PESQUERA (strandpromenaden i San Pedro og Marbella): I det ikke fullt så eksklusive restaurantspekteret, finnes det mange meget gode fiskerestauranter. La Pesquera har flere restauranter i Marbella-området, men denne restauranten som ligger på strandpromenaden nedenfor San Pedro kan anbefales for kvaliteten selv om de uinnvidde kan få et aldri så lite kultursjokk. Tel: 952 787721.

 • MARISA 'S BEACH CLUB & GRILL (Rio Verde stranden ved Coral Beach og Playa Esmeralda komplekset på Golden Mile): Det beste stedet for en strandlunsj om sommeren. Noen nyter hele dagen her, mens de fleste kun besøker stedet for lunsj. Ligger flott til for en strandtur til Puerto Banus. Tel: 952 824534.

 • MISTRAL BEACH (ved hotell Cortijo Blanco mellom Puerto Banus og San Pedro): Den hotteste stranden i Marbella med alle former for vannsport, bra Chiringuito (best og dyrest) med god mat og drikke (Lobster Paellaen her er den beste i Marbella), og en internasjonal atmosfære av unge og ikke fullt så unge soltilbedere. Dette er strendene hvor du vil møte de samme som du møtte kvelden før på nattklubben Olivia Valere. Anbefales.

 • TERRA SANA (ved Puerto Banus): Marbella har ikke spesielt mange frokoststeder, men Terra Sana i Puerto Banus ved hotel Andalucia Plaza (på oversiden av kystveien) er et meget hederlig unntak. Flott atmosfære med ungt personell. Store salater og spennende omeletter til normale priser.TOPPEN

Barer og nattklubber.

 • AXARQUIA (på Golden Mile):. Dette er en bar med en flott terrasse på fjellsiden av kystveien på Golden Mile ved siden av restauranten Buenos Aires. Her kan man nyte en drink mens man overvære fyrrig flamenco dans og sang fremført av artister med høy kvalitet.

 • AL DENTE CHAMPAGNE BAR (Puerto Banus): Den italienske restauranten Al Dente i Puerto Banus (ved komplekset Playas del Duque) har åpnet en champagne bar ved siden av med hyggelig atmosfære og stilig treinteriør. Prisene er ikke spesielt vennlige, men akseptable for én etter-maten drink. Man vil sannsynligvis også oppleve bareierens entusiastiske forsøk på håndtere disk jockey anlegget med varierende suksess.

 • BUDDAH DEL MAR (Puerto Banus): Utendørsbar på 3000 m2 mellom Alcazaba komplekset og shoppingsenteret El Corte Ingles i Puerto Banus, vil man oppleve en hindulignende atmosfære. Denne baren bygges opp midlertidig hver sommer og har både tropisk hage og små vannfall. Prisene her er også høye sett med norske øyne, men det skremmer sjelden gjestene som ofte inkluderer Enrique Iglesias, Lolita, Celia Villalobos, Fernando Fernández Tapias, Terelu Campos, Rocío Carrrasco, Gunilla von Bismark og Carlos Sáinz. Hvis man ferierer i Marbella burde man unne seg en kveld på et av disse stedene.

 • CAFE DEL MAR (Golden Mile): Den meget populære og flott beliggende Café del Mar ligger på Marbellas strandpromenade ved hotell Puente Romano på Golden Mile. Holder åpent om sommeren. Her kan man oppleve god musikk, bra mat og avslappet spansk atmosfære. Dette er også et flott sted å nyte solnedgangen. Her kan du risikere å møte noen lokale og internasjonale kjendiser, og "after sun" fiestaen inkluderer som oftest levende salsamusikk. I høysesongen er det også populært å spise middag her.

 • DREAMERS (Puerto Banus): Denne nattklubben ved siden av restauranten Thai Gallery har på få år rukket å bli en av de mest populære klubbene for de som føler seg slik de var i tyve-tredveårene. Imidlertid ser det fremdeles ut til at Olivia Valere ved hotell Puente Romano er det mest populære stedet å avslutte en danserik kveld på.

 • OH! MARBELLA (Elviria): Nattklubben Oh! Marbella i hotel Don Carlos i Elviria tiltrekker seg de yngste medlemmene av det spanske borgerskapet i alderen 20 til 35. Inngangsbilletten koster kr 100 til 200 avhengig av dagen og er den eneste nattklubben i området som nekter gjester med hvite sokker.

 • OLIVIA VALERE (Golden Mile): Gjestene som frekventerer nattklubben Olivia Valere ved Puerto Banus, setter pris på de lukuriøse omgivelsene og diskresjonen som utøves av stedet. Her kan man nyte en påkostet middag på nattklubbens restaurant BABYLONIA (Golden Mile) før man svinger seg på dansegulvet til det siste innen musikk. Inngangsbilletten koster kr 350 og man kommer som regel ikke inn hvis man ikke er pent kledt. Drinkene på stedet er sinnsvakt dyre og får norske forhold til å virke attraktive. Julio Iglesias og konen Miranda, eller Antonio Banderas og Melanie Griffith kommer sannsynligvis innom i løpet av sommeren. Det vil sannsynligvis også artisten Prince, Mick Jagger, Joaquín Cortés og skuespillerinnen Kate Moss. Alle pleier å komme uannonsert vel vitende om at pressen ikke kommer forbi dørvaktene. Enkelte av dørvaktene tror selv at de er stjerner og kan være direkte ufyselige. Med et uprovoserende smil går det som regel greit.

 • PUERTO BANUS: Havnen i Puerto Banus har det beste og bredeste tilbudet på kveldstid. Det heteste stedet er for øyeblikket Cafè Banus i havnen. Pianobarene Sinatra og Joys er fremdeles populære og passer bra for en rolig avslutning på kvelden. Hvis man ønsker å teste sine salsaevner og nyte kubanske sigarer, er Cohiba i havnen stedet med levende salsamusikk og godt sigarutvalg. I de sene nattetimer kan man fortsette salsadansen på Mambo i bakgaten. Hvis man har behov for en mer hektisk avslutning på kvelden, er den irske O'Gradys Pub stedet. Ta med danseskoene og syng med til slagere fra 80 og 90 tallet.


TOPPEN

Tilbake til Nyhetsbrevsiden
dot

Jan Aaseth
Tlf/Faks: 22503012
Mobil: 97121313 / 91754607
E-mail: info@spainliving.com