Om BarcelonaMarbella Eiendom
Områdebeskrivelse Catalonia
Vår partner Casa Daurada
Praktisk informasjon
Kart over Europa
Klikk her for å se våre prosjekter
dot

Områdebeskrivelse
TOPPEN
Klikk her for større kart over Barcelona regionen og våre prosjekter på Costa Brava og Costa Dorada
Barcelona
Barcelona er den dynamiske og spennende hovedstaden i den særegne spanske provinsen Catalonia som har sitt eget språk (en blanding av spansk og fransk) og spennende kultur. Byen har omtrent 1,5 millioner innbyggere og er av det anerkjente tidsskriftet National Geographics nylig kåret til ett av 50 steder i verden man er nødt til å oppleve en eller annen gang i livet. Menneskene er minst like vennlige som de fleste spanjoler og de er meget stolte over sin historie; faktisk så stolte at mange helst ville vært foruten resten av Spania. Servicenivået og innstillingen til den typiske katalaner er meget hyggelig og erkjennelsen av at det er viktig å kommunisere med resten av verden har gjort at engelskkunnskapene er gode blant mange Barcelonere. Klikk for å se kart over området.

La Sagrada Familia kirken i Barcelona Barcelona har en kulturarv som vanskelig lar seg matche av andre europeiske byer. Det er meget spesielt å kunne oppleve uvirkelige kunstverk, flotte plazaer og en av verdens flotteste havner i en by totalt blottet for arroganse. Mange kunstere har fått stor inspirasjon i Barcelona og Malagas store sønn, Pablo Picasso tilbakte mye av sitt liv her. Barcelonas store stolthet er imidlertid arkitekten Gaudi som er ansvarlig mange flotte kunstverk overalt i byen. Det mest kjente mesterverket er den snart halvferdige kirken Sagrada Familia (den hellige familien) som ikke ligner på noen annen kirke man har sett. Den har allerede vært under konstruksjon i flere generasjoner og ville fortsette å være det i mange generasjoner til. Denne kirken og andre Gaudi bygninger som Casa Milá og Casa Batlló langs den majestetiske avenyen Paseo de Gracia, er valfartssteder for turister. Den kjente gågaten La Rambla strekker seg byens viktigste plaza, Plaza Cataluña, og ned til havnen hvor de har bygget opp europas eneste flytende underholdningsområde. Her finner man et yrende liv til alle døgnets tider med artister, gateselgere og fortausrestauranter (om enn noe turistifiserte).

Den magiske fontenen ved Montjuic palasset i Barcelona Fra trafikknutepunktet Plaza de España kan man ta turen opp til Nasjonalmuseet som ligger i det storslåtte Nasjonalpalasset. På plassen foran museet finner man de berømte ”Magiske Fontenene” hvor det annenhver kveld kjøres et spesielt fonteneshow hver halve time der fontenene lyses opp i alle farger akkompagnert av stemningsfull musikk. Barcelona var OL-vert i 1992 noe de mange idrettsanleggene bevitner. Fotballklubben Barcelona med den ærverdige stadion Camp Nou er hellig i Catalonia og spillerne er forgudet av de fleste i byen. I tillegg er teatrene, museene, tapasbarene og restaurantene utallige og det er tilnærmet umulig å kjede seg et eneste sekund i Barcelona. Det er heller ikke en ulempe at Barcelona har flotte strender nær sagt midt i sentrum.

Lagune mellom Lloret og TossaCosta Brava:
Kyststripen som strekker seg fra ca 40 kilometer nordøst for Barcelona og opp til den franske grensen, heter Costa Brava, eller den tapre kysten. Den viktigste byen her er Girona med noe under 100.000 innbyggere. I Girona er det også en internasjonal skole (St. George College) som tilbyr underviser på spansk og engelsk til og med videregående nivå.

Kyststripen minner mye om den franske rivieraen med fjell som strekker seg helt ut i havet hvor små laguner med romantiske strender skaper en lun og intim atmosfære. Langs kysten er det mange hyggelige byer med flott spansk preg hvor det er i ferd med å bygges ut flotte boligkomplekser for solhungrige nord-europeere. Våre prosjekter er konsentrert i området fra Blanes til Playa de Aro (Platja d'Aro). Dette innebærer byene Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sta. Cristina d'Aro og Playa de Aro som ligger ca én time nordøst for Barcelona.Klikk for å se kart over området.

Costa Brava er et meget hyggelig og fascinerende område som vi tror blir meget populært blant nordiske huskjøpere i årene som kommer. Boligprisene er fremdeles akseptable og det er i de nærmeste årene man kan gjøre gode kjøp her. Spesielt kyststripen fra Blanes til Palamos er spennende med et klima som er mindre påvirket av mistralvindene om vinteren enn kysten lenger nord. Området har fostret mange flotte kunstnere hvor den kanskje mest kjente er maleren Salvador Dali som ble født i Figueres, men som bodde mesteparten av livet i den pittoreske landsbyen Cadaques. Vi tilbyr flere meget interessante prosjekter i dette området.

Strand på Costa Dorada Costa Dorada:
Kystripen sørvest for Barcelona heter Costa Dorada, eller den gyldne kysten. Den viktigste byen her er Tarragona med omtent 100.000 innbyggere. Området er relativt flatt med flotte sandstrender med en spesiell gylden fargetone (derav navnet Dorada). Spanjoler bosatt i innlandet har lenge hatt tilholdsted på denne kysten om sommeren og området kan klart defineres som spansk. Utlendingene har også fått øynene opp for dette området og kapitalen er begynt å strømme inn fra større selskaper. Amerikanske Universal Studios har bygget opp en av Europas største temaparker Port Ventura utenfor byen Salou litt sør for Tarragona. Her vil de fortsatt investere store summer de nærmeste årene og parken vil tilslutt bli Europas største med stor hotellkapasitet. Temaparken inneholder attraksjoner man kun ser i USA. Blant annet har man her Europas eneste berg-og-dal med 8 looper.

Våre prosjekter ligger ca én time sørvest for Barcelona nær kystbyene Torredembarra, Altafulla, Salou og Miami Playa. Vår partner har også flere byprosjekter i Barcelona og sentralt i flere av disse byene. På våre sider fokuserer vi på strandprosjektene og familievennlige ferieboliger. Hvis man ønsker en leilighet i sentrum av disse småbyene kan vi også formidle dette.

Klikk på væretKlima:
Klimaet i området er nok noe mer nordisk enn på Solkysten, men med en årlig snittemperatur på 16 grader er det sett med norske øyne svært behagelig. Temperatursvingningene mellom årstidene er noe større enn i Marbella-området, men med noen få vintermåneder med 7-10 grader og de sedvanlige spanske hete somrene med 25-30 grader, er det ingen nordboere som lider noen nød. Faktisk er den årlige snittemperaturen bare 3 grader lavere på denne kyststripen sammenlignet med Malaga. Imidlertid kan man oppleve gufs fra nord når vinterstormene herjer og mistralvindene skjærer gjennom marg og ben. Dette er spesielt tilfelle fra den franske grensen og nordover og vil derfor ikke merkes noe særlig i våre prosjektområder. Uansett varer det dårlige været aldri spesielt lenge. Klikk på været for å se hvordan solen skinner på Barcelona-kysten nå og dagene fremover.

Golf i Barcelona-området Golf og strender:
Det finnes ca 20 golfbaner på kyststripen nord og sør for Barcelona. Flere av disse har meget bra nivå og greenfeesatsene varierer mellom kr 200 og kr 400 som ikke er avskrekkende dyrt sett i forhold til kvalitet. Faktisk ble Costa Brava nylig kåret til "Beste Nye Golfdestinasjon" av den Internasjonale Foreningen for Golfturarrangører. Prisene for medlemsskap varierer mellom kr 50.000 og kr 100.000, men enkelte av klubbene har ventelister. De fleste er organisert som aksjeselskaper, men på enkelte må man også bli anbefalt av nåværende medlemmer. Greenfeespill er uansett ikke noe problem på noen av banene selv om de beste av dem har begrenset med greenfeetider. Imidlertid har den økte internasjonale interessen for området vekket interessen blant golfinvestorer og mange baner er under prosjektering. Om noen år vil området sannsynligvis ha dobbelt så mange golfbaner. Klikk her for en oversikt over golfbanene i området.

Strandbar ved Tossa de Mar, Costa Brava Strandlivet er som i andre områder av den spanske kysten meget bra. Costa Dorada (sør for Barcelona) har flatt terreng og vide strender med herlig sand og barnevennlig badeforhold. Bading er teperaturmessig behagelig fra mai til november, men hvis man orker 14 til 18 grader kan man ta seg en forfriskende svømmetur året rundt. Costa Brava (nord for Barcelona) har pga klippene som strekker seg ut i havet, mer lagunepregete strender med like fantastisk sand. Her er det noe mindre landgrunt, men fremdeles barnevennlig. Det finnes flotte stier som går langs kysten fra lagune til lagune. Spesielt kyststien mellom Blanes til Tossa de Mar er flott og er ofte eneste adkomstvei til flere flott laguner. Det går også båter regelmessig fra byene til lagunene. Man vil uansett ikke oppleve å ligge på en overbefolket strand.

Fjellandskap i PyrineeneCatalonia og fritidsmuligheter:
Foruten å ha et mangfold av kulturtilbud i Barcelona som ligger innen én time fra alle våre prosjekter, har Catalonia mye å by på for den som ønsker aktive utfordringer. Pyrineene som kun ligger et par timers kjøring fra kysten, byr på skikjøring og fjellvandring av beste merke. Skitrekkene er ikke så store som i Alpene, men sett med norske øyne er det stort. De fleste skiinteresserte i Spania foretrekker Pyrineene når de skal utfordre fjellsidene på ski eller vandre fra hytte til hytte i sommersesongen. Den største byen i fjellområdet er Lleida er innfartsåren til de fleste vintersportsstedene. For de som ønsker å shoppe billig er skatteparadiset Andorra i likhet med Marbella-områdets Gibraltar, et yndet skattefritt handelssenter.

De båtinteresserte vil ha meget gode forhold på denne kysten og spesielt på Costa Brava hvor skjærgarden er fantastisk flott. Det er relativt enkelt å skaffe seg båtplass i kystbyene som ofte har flotte marinaer.

Vindistriktet i Barcelona-området heter Penedes og er spesielt kjent for god hvitvin og musserende vin. Det er her det folkekjære og internasjonalt kjente merket Freixenet produseres. Mange vingårder har organiserte vinsmakinger og på enkelte kan man endog overnatte. I dette området som ligger litt sørvest for Barcelona, finner man landsbyen Montserrat. Kirken i Montserrat har kultstatus i Spania fordi den sies å ha helbredende kraft. Mange spanjoler og andre europeere valfarter til denne kirken i håp om å bli påvirket av de mytiske strålingene. Hvis man ønsker en noe lengre tur kan man kjøre mot vindistriktene i Rioja-dalen som ligger 4-5 timer innover i landet. Frankrike er heller ikke lenger enn et par timers kjøring fra Barcelona, og hvis man strekker turen noen timer til, er man midt i Provence.

TOPPEN
Vår partner

Vår partner Casa DauradaUtbyggeren Casa Daurada:
Vår partner Casa Daurada er den største utbyggeren på kyststripen nord og sør for Barcelona. Dette velrenommerte selskapet har eksistert i over 20 år og bygger kvalitetsboliger som inntil nylig har vært myntet på innenlandsmarkedet. Fokus er nå endret til det internasjonale markedet noe de nye prosjektene bærer preg av når det gjelder løsninger, størrelse og beliggenhet.

Selskapet er solid og samarbeider med de største bankene i Europa på finansieringssiden. Alle prosjektene er bankgaranterte og innbetalinger er således sikret i hele byggeperioden. Selskapet er kjent for å holde tidsskjemaet på prosjektene og forsinkelser på ferdigstillelse tilhører sjeldenhetene. Hovedkontoret ligger i Barcelona, men selskapet har også flere regionalkontorer i kystbyene. Marbella Eiendom og markedsavdelingen i Casa Daurada er fokusert på kundetilfredshet og vi følger tett opp både før og etter kjøpet.


Våre prosjekter:
Våre prosjekter på denne kyststipen som ligger ca én time nord og sør for Barcelona, i henholdsvis Costa Brava og Costa Dorada, har høy standard og god strandbeliggenhet. Vi har lagt ut 6 prosjekter på våre websider som vi mener er spesielt interessante for det internasjonale markedet. Tre av disse ligger på Costa Brava i byene Blanes, Tossa de Mar og Sta. Cristina d'Aro. De tre andre ligger på Costa Dorada i byene Altafulla og Miami Playa. Vår partner Casa Daurada som er den største utbyggeren i området, har totalt et tyvetalls prosjekter på kyststripen. Flere av disse ligger sentralt i byene på Costa Dorada og er for det meste myntet på det spanske markedet som generelt sett har noe andre krav til planløsning, størrelse og beliggenhet enn den internasjonale kjøper. Vi formidler også disse hvis man ønsker å vurdere disse mer spanske prosjektene. Klikk her for en detaljert oversikt over våre hovedprosjekter.

Kjøpsprosessen:
Kjøpsprosessen er den samme i Catalonia som i Marbella-området. Se derfor våre generelle infosider for den detaljerte kjøpsprosessen. I korte trekk vil man etter at man på visningen har plukket ut et objekt man ønsker å kjøpe, betale inn et reservasjonsdepositum. Dette varierer fra ESP 500.000 til 1 mill (kr 25-50.000). Innen 10 dager betaler man så inn første innskudd som er normalt 25% av kjøpesum. Da underskrives kjøpekontraktsopsjonen (privat kontrakt mellom utbygger og kjøper om kjøpers intensjon til å kjøpe). Som regel vil det ikke være flere innskudd før objektet ferdigstilles, men enkelte ganger kan det være at det skal innbetales 30% i løpet av byggeperioden. Restinnbetalingen betales inn ved nøkkeloverlevering når skjøtet signeres hos notaren i området. Vi formidler advokater som kan bistå i prosessen. Casa Daurada og Marbella Eiendom vil gi dere tett oppfølging gjennom hele kjøpsprosessen.

Lånefasiliteter:
Alle prosjektene er bankgaranterte og finansieres som oftest gjennom store spanske og internasjonale banker som La Caixa, Banco Atlantico og Deutsche Bank. Det enkelte prosjektet vil kunne tilby finansiering fra 60-80% til gunstige Euro-renter. Vi kan også formidle lån gjennom andre banker enn de som finansierer prosjektene.


TOPPEN
Praktisk informasjon

Visninger:
De som har tenkt seg en tur til Barcelona og vurderer å kjøpe et sted i Frankrike eller på den spanske kysten, bør ta kontakt med oss hvis de ønsker å bli vist aktuelle objekter i Barcelona-området. En av våre lokale representanter vil kunne vise dere områder og prosjekter i Costa Brava og Costa Dorada. Man bør beregne én dag per kyst slik at hvis man skulle ønske å se både Costa Brava og Costa Dorada bør man sette av to dager. En slik visning kan fint kombineres med en hyggelig langhelg i flotte Barcelona. Si fra til oss når dere drar så vil vi ordne visningen. Vi kan være behjelpelig med å skaffe hotell i Barcelona og kan også hente på flyplassen hvis det skulle være ønskelig.

Flyforbindelser:
Det er enkelt å komme seg til Barcelona. De fleste flyselskaper flyr regelmessig til byen fra alle europeiske storbyer. I tillegg har Braathens startet direkteflygninger til Barcelona fra Oslo fem ganger i uken med en flytid på litt over tre timer. Flyet går fra Oslo ca kl 8.30 og returnerer ca kl 13.30. Prisen er ca kr 3.500. Ta gjerne kontakt med vår reisebyrået Skylink i Oslo på telefon 23 33 22 11 for ekstra god service og god kunnskap om Spaniaforbindelser.

Det er meget enkelt å komme seg til Barcelona fra flyplassen som ligger litt sør for byen. Det enkleste er å ta taxi fra flyplassen direkte til hotellet, Dette koster ca ESP 2.000 (kr 100) og tar ca 20 minutter til sentrum. Man kan også ta toget fra flyplassen til Plaza Catalonia som er midt i byen. Herfra kan man ta en taxi til hotellet. Toget koster ESP 350 (ca kr 17) og tar 20 minutter. Det går også busser, men disse tar lenger tid og er i tillegg dyrere enn toget.

Nyttige linker:
Nedenfor finnes en del nyttige linker til websider som relaterer seg til Barcelona og kysten generelt.

dot

Jan Aaseth
Tlf/Faks: 22503012
Mobil: 97121313 / 91754607
E-mail: info@spainliving.com